Palvelut

Eläinfysioterapia koirille & hevosille

Fysioterapian keinoin voidaan auttaa potilasta, joka kärsii esim. kiputilasta, hermoston tai tuki- ja liikuntaelimistön ongelmasta tai kuntoutuu traumasta/operaatiosta. Kuntoutuksen ohella fysioterapiasta saa mm. keinoja urheiluvammojen ennaltaehkäisyyn. Esim. urheilukoirat ja hevoset hyötyvät huoltavasta käsittelystä. Fysioterapiassa ensikäynnillä asetetaan tavoitteet, sekä suunnitellaan terapian toteutus. Vastaanottokäynti sisältää eläimen omistajan ohjausta ja neuvontaa. Tarvittaessa potilas saa kotiohjeet vastaanotolla valituista harjoitteista. 

Fysioterapiassa käytän menetelminä manuaalista käsittelyä, terapeuttisia harjoitteita, sekä koirilla vesiterapiaa vesijuoksumatolla. Manuaalinen käsittely on hierontaa, nivelten mobilisointia ja käsittelyä, mahdollisen arpikudoksen käsittelyä. Terapeuttiset harjoitteet ovat yksilöllisesti valittuja liikeharjoitteita. Liikeharjoitteissa voidaan käyttää apuna esim. tasapainotyynyjä tai erilaisia alustoja.

Vesijuoksumattoharjoittelu tapahtuu DogStopin tiloissa, Talvikankaalla, Tuiskutie 3. Vastaanottotilani, Eläinlääkäriasema Sunin naapurissa.

Vesijuoksumaton käyttö fysioterapian osana perustuu yksilölliseen arvioon siitä, hyötyykö kyseinen koira vesiterapiasta. Vesiterapialle asetetaan tavoitteet, terapia suunnitellaan, toteutetaan ja dokumentoidaan. Työskentelen tiiviissä yhteistyössä Eläinlääkäriasema Sunin eläinlääkärien kanssa, tarvittaessa konsultoin terapiasuunnitelman ennen sen toteutusta. Perusteita vesijuoksumaton käytössä fysioterapian osana voi olla esim. kuntoutus, vähentynyt painonvaraus, rajoittunut liikerata, tai nivelrikko. Vesimatoharjoittelua voidaa käyttää terveellä koiralla lihasvoiman parantamiseksi.

Ortopedisille potilaille aloitetaan kuntoutus, fysioterapia ja vesiterapia aina eläinlääkärinohjeen mukaan. Vesiterapiaa voidaan käyttää osana kuntoutusta esim. olkanivelpotilaille tai TPLO potilaille.

Vedessä harjoittelun hyötyjä koirille voidaan verrata humaanipuolen tutkimustiedosta. Tiedetään, että veden noste helpottaa vaikeiden harjoitteiden suorittamista.  Vedessä harjoittelu edistää mm. lihasvoimaa ja kestävyyttä, sekä lisää nivelliikkuvuutta, vähentää hypertonisuutta, lisää tonusta hypotonisissa lihaksissa. Veden hydrostaattinen paine lievittää turvotusta ja lisää aineenvaihduntaa.

Mikäli mietit kuntoutusta tai urheilukoiran ylläpitävää fysioterapiaa, varaa-aika fysioterapiaan timmasta, alkutilanteen kartoituksen jälkeen tehdään fysioterapiasuunnitelma.

Mikäli eläin on sairas, varaathan ensin ajan eläinlääkärille, fysioterapia eläinlääkärin ohjeen mukaan.

Ratsuhevosen fysioterapiassa huomioidaan kokonaisuus, jolloin myös ratsastaja hyötyy fysioterapiasta. Valittujen liikeharjoitteiden pohjalta ratsastaja voi kehittää mm. omaa kehonhallintaansa ja lihastasapainoa ja päästä näin vaikuttamaan optimaalisesti hevosensa liikkumiseen. Ota yhteyttä sähköpostilla, jos sinun valmennusryhmäsi haluaisi lisätä harjoitteluun ratsastajan liikeharjoitteet.

Koiran fysiikkavalmennukset verkossa

Jumppakoulu verkossa

Koiran jumppatunnit ovat oheisharjoittelua urheilukoiran lajitreenien tueksi. Tavoitteena on tukea koiran lihaskuntoa, sekä ennalta ehkäistä koiran urheiluvammoja. Jumpasta hyötyvät myös koirat, jotka eivät aktiivisesti harrasta koiraurheilua.

Jumppakoulu sopii ohjaajalle, joka haluaa huolehtia koiran fysiikasta kotiharjoittelun avulla ja pystyy lähettämään videoita etäopelle. Jumppakoulun kesto on 6 viikkoa ja se toteutetaan 3 osassa.

Osa 1 sisältää:

  • Lähtötason kartoituksen ja jumppaohjeet. Kesto 4 viikkoa.

Osa 2: Itsenäisen työskentelyn jakso, kesto 4 viikkoa

Osa 3: Kesto 2 viikkoa, nykytilanteen kartoitus ja jatko-ohjeet.

  • Toteutuu yksilöohjauksena sovitun alustan kautta. Esim. facebook, whatsapp
Hinta 60e – Mukaan voit hypätä koska vaan!

Urheilukoiraksi Livan matkassa, verkkovalmennus

Kokonaisuus sopii pennuille, sekä koirille, jotka eivät ole jumpanneet aiemmin. Harjoitteet on jaettu kolmeen osioon pennun kasvun mukaan. Valmennuksessa saat ohjeistuksen kirjallisena sekä videoin. Omiin videoihisi saat ohjeistusta viikoittain.

TOKO valmennukset 2024 Oulussa

Kevään tokovalmennus ryhmät ovat täynnä. 

Koulutuspäivät ja luennot

Ota yhteyttä sähköpostilla, jos haluaisit järjestää seurallesi tai kaveriporukalle TOKO koulutusta tai TOKO koiranoheisharjoittelua tai luentoa.